Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Uitgesteld: KNAW: Paradisolezingen 2020: de Circulaire Kosmos

zo 22-03, 11:0013:00

LET OP! DIT EVENEMENT GAAT NIET DOOR  EN WORDT UITGESTELD NAAR EEN LATER TE BEPALEN DATUM

Op donderdag 12 maart 2020 heeft de Nederlandse overheid in overleg met het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) onder meer besloten dat evenementen met meer dan honderd personen verboden zijn. Dit in betrekking tot het indammen van de verspreiding van het coronavirus COVID-19. Tot en met dinsdag 31 maart 2020 moeten alle programma’s worden opgeschort en waar mogelijk verplaatst.Gezien de omvang van het programma van Paradiso kan het een aantal weken duren voordat er meer informatie is over de opgeschorte programma’s. Wanneer de wijzigingen duidelijk zijn, wordt per programma een e-mail met informatie naar alle ticketkopers verstuurd. Updates over programma’s zal ook beschikbaar komen op de programma-pagina’s op onze website.

——

In de serie Paradisolezingen 2020 spreekt Jan Smit, emeritus hoogleraar event-stratigrafie aan de Vrije Universiteit Amsterdam, over de ontdekking en de gevolgen van de Chicxulub-meteorietinslag op Yucatan in Mexico, die 66 miljoen jaar geleden plaatsvond.

De presentatie is getiteld: Vaarwel dinosauriërs, welkom zoogdieren – de meteorietinslag die alles veranderde.

Meer informatie en aanmelden via deze link.

Paradisolezingen 2020: de Circulaire Kosmos
De mens heeft de aarde in haar greep. Er wordt wel gezegd dat we in het Antropoceen zijn beland – het tijdperk van de mens. Van de circa acht miljoen soorten dieren en planten die de aarde kent, worden er bijna een miljoen met uitsterven bedreigd. De lange – maar in het perspectief van de eeuwigheid nog maar korte – geschiedenis van planeet Aarde heeft soorten zien komen en zien gaan. Is de mens een blijvertje of zijn ook wij gedoemd te verdwijnen?

Wanneer we spreken over de kosmos, spreken we per definitie van cycli. Alles komt en gaat, wordt gebruikt en opnieuw gebruikt. In de Paradisolezingen 2020 benaderen acht topwetenschappers verschillende aspecten van de evolutie, het ontstaan en verdwijnen van soorten en de positie van de mens in dit geheel.

In de Paradisolezingen van 2020 gaan acht wetenschappers dieper op dit onderwerp in.

Locatie
Zondagochtenden van 11.00 tot 13.00 uur, Paradiso, Weteringschans 6, Amsterdam (zaal open om 10.30 uur).

Gegevens

Datum:
zo 22-03
Tijd:
11:00–13:00
Evenement Categorie:

Organisator

KNAW
Telefoon:
020 5510859
E-mail:
congresbureau@knaw.nl
Website:
www.knaw.nl

Locatie

Paradiso
Weteringschans 6
Amsterdam,
+ Google Maps
Website:
https://www.paradiso.nl/nl/