Sinds kort staat het archief van het KNGMG in de kelder van het Science Centre Delft en het KNGMG draagt dit museum dan ook een warm hart toe.Niet in de laatste plaats omdat ook het Mineralogisch-Geologisch Museum hier gehuisvest is. Het KNGMG is dan ook verheugd dat het Science Centre Delft genomineerd is voor de titel Museum van het jaar 2018.

Het museum is genomineerd voor de BankGiro Loterij Museumprijs 2018 en maakt nu kans op € 100.000 voor de realisatie van zijn museumdroom. Naast Science Centre Delft zijn ook GeoFort in Herwijnen en het Maritiem Museum Rotterdam genomineerd. De genomineerden zijn door een vakjury geselecteerd. Vanaf 3 april tot en met 8 mei kan het publiek stemmen via deze link en het KNGMG roept haar leden op te gaan stemmen op het museum van hun keuze.

De publieksprijs vindt voor de elfde keer plaats en staat dit jaar in het teken van Techniek. Op 18 mei maakt de organisatie bekend welk museum de meeste publieksstemmen heeft gekregen en de winnaar is van de Museumprijs 2018. Deze prijs is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de BankGiro Loterij, in samenwerking met de Museumvereniging. De prijs is bedoeld om musea die zich weten te onderscheiden te belonen en om een breed publiek bij deze musea te betrekken.

Op YouTube zijn een aantal films van ambassadeurs van het museum geplaatst om een positieve stem te ondersteunen. Onder de stemmers wordt een reis verloot voor twee personen naar New York. De komende vijf weken bepaalt het publiek welk museum zich straks ‘Museum van het Jaar’ mag noemen én welke museumdroom in vervulling gaat.

De droom van het Science Centre Delft: samenwerken met de modernste robots

Michael van der Meer, directeur Science Centre Delft: “Winst van de Museumprijs betekent voor ons de realisatie van een state-of-the-art Robotlab. Hier kunnen bezoekers werken met de modernste robots en zelf robots ontwerpen, bouwen en programmeren. Dit alles onder begeleiding van onderzoekers en studenten van de TU Delft.”

Oordeel vakjury

Volgens de jury laat het Science Centre Delft de bezoekers op voortreffelijke wijze allerlei aspecten van modern technisch onderzoek zien en ervaren. Dat gebeurt onder meer door wetenschappelijk onderzoek in het museum zelf te laten uitvoeren, waarbij de bezoeker, gestimuleerd en begeleid door TU Delft studenten, wordt verleid om actief deel te nemen. Het museum weet op een zeer actieve manier scholieren van het voortgezet onderwijs te interesseren in wetenschap en techniek. De vaste opstelling is kwalitatief van een hoog niveau, waarbij in toenemende mate gebruik wordt gemaakt van de wetenschappelijke collecties van de TU Delft. De ontwikkeling die het Science Centre Delft de laatste jaren heeft doorgemaakt heeft er voor gezorgd dat het behalve voor jongeren ook voor (groot)ouders en kinderen een aantrekkelijk en stimulerend museum is geworden.

Het adres van Science Centre Delft is Mijnbouwstraat 120, 2628 RX Delft. Meer informatie te vinden op de website van het museum.