In Nederland beschikken we over een unieke reeks van paleogeografische kaarten van ons land in het Holoceen, gemaakt door Peter Vos en Sieb de Vries. De kaarten vormen het resultaat van een decennialange, intensieve samenwerking tussen geologen, bodemkundigen, fysisch-geografen en archeologen. De kaarten werden in 2010 in de Atlas van Nederland in het Holoceen samengebracht. Onlangs verscheen bij Prometheus de 9de herziene druk, met twee nieuwe kaarten (250 vChr. en 1250 nChr), en werd het tienduizendste exemplaar verkocht. Binnenkort verschijnt bij Amsterdam University Press de eerste Engelstalige versie.

Om dit bijzondere moment te vieren organiseren Deltares, TNO en de RCE een bijeenkomst over de toekomst van paleogeografisch onderzoek in Nederland en over de toekomst van (paleogeografische) atlassen. Hoe ziet de Atlas van Nederland in het Holoceen er in 2030 uit?

We spreken u graag op 13 februari! Meer informatie via deze link en op de website van het RCE (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed).