Aardwetenschappelijke Loopbaandag 2017

Vrijdag 17 februari 2017 zal de tiende editie van de Aardwetenschappelijke Loopbaandag plaatsvinden op de Vrije Universiteit Amsterdam.

Deze landelijke carrièredag voor bachelor en master studenten met een geowetenschappelijke achtergrond wordt tweejaarlijks georganiseerd door de Stichting Aardwetenschappelijke Loopbaandag (SAL). Vanaf dit jaar is de SAL een gezamenlijk initiatief tussen twee aardwetenschappelijke studieverenigingen; GeoVUsie van de Vrije Universiteit Amsterdam en de Utrechtse Aardwetenschappen Vereniging (U.A.V.) van de Universiteit Utrecht.

Deze loopbaandag biedt studenten van verscheidene Nederlandse universiteiten de kans om interactief kennis te maken met bedrijven binnen het brede spectrum van de geowetenschappen. Bovendien kunnen zij zich oriënteren op toekomstige carrièremogelijkheden, of eventuele stageplekken. Zeker in deze tijden van samenwerking tussen universiteiten en het bedrijfsleven is het van belang dat studenten weten waar ze in de toekomst naartoe kunnen werken.

De dag zal bestaan uit diverse activiteiten waarbij studenten zich op een dynamische wijze kunnen laten informeren en motiveren. Zo bestaat er voor studenten en bedrijven de mogelijkheid om vrijblijvend kennis te maken op de bedrijvenmarkt waar tientallen bedrijven zichzelf zullen vertegenwoordigen. Daarnaast kan er worden deelgenomen aan verscheidene workshops en zal er een interactief plenair debat plaatsvinden op grond van actuele thema’s. Tenslotte verwachten wij ook nog de komst van vijf interessante gastsprekers uit de industrie die hun ervaringen delen en studenten informeren over de mogelijkheden na hun afstuderen.

Zo hebben wij onder andere dit jaar Iain Stewart weten aan te trekken, professor aan Plymouth University in Engeland en tevens presentator van vele natuurdocumentaires op de BBC. Hij zal een lezing geven over zijn ervaringen en werkzaamheden in het geologische veld en zal tevens zitting nemen in het debat panel.

Het debat zal dit jaar een actueel thema aanstippen in de huidige industrie;

‘The role of earth scientists in a low-carbon high-energy world’

Een zeer belangrijk en interessant vraagstuk wat elke student binnen de geowetenschappen aangaat. Wat is nu eigenlijk onze rol in de toekomst en hoe kan hier op de juiste manier op worden ingespeeld? Het werkveld wordt langzaam verlegd van een samenleving afhankelijk van fossiele brandstoffen naar een industrie meer gefocust op renewable energy, maar is dit eigenlijk wel zo zwart-wit? Onder leiding van Lucia van Geuns, voorzitter van het KNGMG, zal deze discussie aan het licht worden gebracht en worden studenten en panelleden meegenomen door deze actuele vraagstukken.

Benieuwd naar de verdere inhoud van dit evenement en de registratie informatie, bezoek dan de website http://www.sald.nl/ of onze Facebookpagina en LinkedIn!

Datum

feb 17 2017
Expired!

Tijd

All Day

More Info

Read More

Locatie

Vrije Universiteit Amsterdam
De Boelelaan 1105

Organisator

Stichting Aardwetenschappelijke Loopbaandag
Email
bestuur@sald.nl
Website
http://www.sald.nl/
Read More
oktober 2024
Geen evenementen gevonden!