Breaking News: Lezing Eddie Jharap

foto: Raúl Neijhorst

Eddie Jharap (Vertrouwen in Eigen Kunnen), oprichter van en verantwoordelijk voor de groei van Staatsolie in Suriname, houdt op 13 september a.s. een lezing in de Koningskerk in Amsterdam over de route die hij en het bedrijf gevolgd hebben naar het uiteindelijke succes. Staatsolie staat model voor een moderne industriële onderneming.
Bij de pensionering van Eddie, is het bedrijf na 25 jaar uitgegroeid tot één van de grootste bedrijven van Suriname met een aanzienlijke bijdrage aan de economie van het land. Met een omzet van US$ 270 miljoen (2006), een winst voor belasting van US$ 165 miljoen en ruim 650 man personeel, is Staatsolie een belangrijke pilaar van de Surinaamse economie en samenleving. Staatsolie doorstaat daarom met glans de vergelijking met inefficiënte, gesubsidieerde staatsbedrijven in veel ontwikkelingslanden.

Het verhaal van Jharap is nauw verbonden met de moderne geschiedenis van Suriname. Een zoon van uit een groot gezin van arme landbouwers weet zich uit de koloniale samenleving op te werken door studie, hard werken, discipline en een ondernemersmentaliteit. Tijdens zijn studie in Nederland houdt hij zich actief bezig met de toekomst van zijn geliefd Suriname. Het doel is om Suriname optimaal te laten profiteren van de eigen natuurlijke hulpbronnen.

Ondanks moeilijkheden en geringe verwachtingen slaagt hij erin om een bedrijf neer te zetten dat nu als de nationale trots van de Surinaamse economie wordt gezien. Eddie is ervan overtuigd dat zijn prestaties ook door anderen geleverd kunnen worden. Daarom probeert hij na zijn pensionering  met zijn  presentaties vooral de schooljeugd en andere jongeren te motiveren.

Datum

sep 13 2019
Expired!

Tijd

19:00 - 22:00

Locatie

Koningskerk Amsterdam
Van ‘t Hofflaan 20
Categorie

Organisator

AMOS
mei 2024
juni 2024
oktober 2024
Geen evenementen gevonden!