KNAG: GeoWeek2021 van 4 t/m 8 oktober

In 2021 organiseert het KNAG voor de 15e keer de GeoWeek. Dit jaar in het najaar, van 4 t/m 8 oktober. Wij gaan er vanuit dat er in oktober genoeg mogelijkheden zijn voor het organiseren van goede expedities. Wat zou het fijn zijn als er dan weer duizenden leerlingen kennis kunnen maken met het geowerkveld. Download hier het informatieblad voor geoprofessionals.

GeoWeek 4t/m 8 oktober 2021: Meld je expeditie aan!
In het najaar van 2021 organiseert het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (KNAG) weer de GeoWeek: een week vol aardrijkskundige expedities voor leerlingen tussen de 10 en 15 jaar oud. Ze maken kennis met de (technische) beroepspraktijk van geografie, zoals in de bodem, water- en geo-informatiesector. Afgelopen jaren gingen leerlingen bij bedrijven, kennisinstellingen en overheden aan de slag met GPS, GIS en tachymeters, onderzochten de kwaliteit van het water, analyseerden een zelf uitgestoken bodemprofiel en vonden uit hoe een stevige dijk gebouwd kan worden. Door ‘zelf te doen’ ervaren leerlingen de leuke en technische kanten van het vak aardrijkskunde en de beroepspraktijk van geografie.

Deel jij dit jaar jouw expertise en enthousiasme met de jongere generatie? Een kort bedrijfsbezoek of veldwerk is vaak al heel interessant voor de leerlingen, maar ook les krijgen van een professional maakt veel indruk. Leerlingen kunnen op die manier kennis maken met de leuke en technische kanten van het vak aardrijkskunde.
Expedities kunnen worden aanmelden via de website. Vaak past een bestaand educatief programma met kleine aanpassingen goed in de GeoWeek. Let op, een expeditie aanmelden kan tot 30 april 2021. Kijk voor meer informatie op www.geoweek.nl of mail naar info@geoweek.nl.

Datum

okt 04 - 08 2021
Expired!

Tijd

All Day
Categorie

Organisator

KNAG
Website
https://geografie.nl/
mei 2024
juni 2024
oktober 2024
Geen evenementen gevonden!