Kring Noord KNGMG: lezing februari

KNGMG kring Noord lezing heeft als onderwerp:
“Energy Transition Quo Vadis?”. De lezing wordt gepresenteerd door Remco de Boer

De lezingen zullen voorlopig online worden gegeven van 17:00 tot 18:00 uur. Via deze Microsoft Teams Link kunt u deelnemen vanaf 16:30 uur.

Korte samenvatting:

De kern van de presentatie is het antwoord op de vraag hoe het kan dat een klein, dichtbevolkt en succesvol land steeds hogere energie- en klimaatdoelen stelt en tegelijkertijd de weinige opties die het heeft om die doelen te halen één voor één onder vuur neemt en afwijst.

Over de spreker:

Ir. Remco de Boer is onderzoeker en publicist over de energietransitie. Hij is maker van de podcast Studio Energie, een wekelijks interview programma. Tot voor kort schreef hij maandelijks een achtergrondartikel in Het Financieele Dagblad. Eind 2021 verschijnt van zijn hand een boek over het Nederlandse energie- en klimaatbeleid van de afgelopen jaren. In 2015 publiceerde hij het boek Tussen hoogmoed en hysterie, een onthullende reconstructie van de strijd tegen schaliegas in Nederland. Van 2016 tot 2020 gaf De Boer wekelijks commentaar bij BNR Nieuwsradio. Eerder was hij onder meer columnist bij Delft Integraal (2012-2019), het wetenschappelijke magazine van de TU Delft.

Datum

feb 02 2021
Expired!

Tijd

17:00 - 18:00

Locatie

Online
Categorie

Organisator

Kring Noord
Email
kngmgnoord@gmail.com
Website
https://www.kngmg.nl/kringnoord/
oktober 2024
Geen evenementen gevonden!