NAC 2020

Op donderdag 12 en vrijdag 13 maart vindt in het Utrechtse Van der Valk Hotel het 16e Nederlands Aardwetenschappelijk Congres plaats. Nadat het NAC in 2019 succesvol in een nieuw jasje is gestoken, gaat NWO weer inzetten op de organisatie van een mooie, inhoudelijk sterke netwerkbijeenkomst voor aardwetenschappers.

Sinds de editie van 2019 heeft NWO de organisatie van het NAC op zich genomen en er een jaarlijks congres voor aardwetenschappers van gemaakt. De organisatie voor 2020 is nu weer in volle gang. De vier keynote speakers zijn:

  • Claire Chenu, directeur onderzoek bij AgroParisTech,
  • Anny Cazenave, directeur Laboratoire d’Etudes en Géophysique et Océanographie Spatiales, Toulouse.
  • Jos Lelieveld, directeur Atmospheric Chemistry Department at Max Planck Institue for Chemistry, Mainz.
  • Anne Schulp, hoogleraar paleontologie Universiteit Utrecht

De voorzitter van de programmacommissie en tevens dagvoorzitter is Boris Jansen, Ecosystem & Landscape Dynamics, UvA. Abstracts kunnen vanaf begin december worden ingestuurd op een aantal keywords, waarmee de programmacommissie de inhoudelijke thema’s van parallelsessies gaat vaststellen. Er is in ieder geval een meeting van het Ruisdael Observatorium.

Tijdens dit NAC reikt NWO weer de Vening Meinesz prijs uit. Deze prijs van 10.000 euro is er voor de beste aardwetenschapper die korter dan 6 jaar geleden is gepromoveerd en werkzaam is in Nederland. De prijs is vernoemd naar Felix Vening Meinesz, een grondlegger van de Nederlandse aardwetenschappen én van NWO.

Het KNGMG reikt de Escher- en Jelgersmaprijs uit en het Netherlands Journal of Geosciences geeft een prijs voor beste publicatie. Tenslotte reikt NWO op het NAC nog een poster- en fotoprijs uit.

Belangrijke deadlines zijn:

  • 13 januari voor registratie met indiening van een abstract,
  • 14 februari als uiterlijke registratie.

De tarieven variëren van 25 tot 75 per dag, dus voor het hele congres maximaal 150 euro, afhankelijk van de carrièrefase. Alle info over het NAC is te vinden op www.nacgeo.nl

Datum

mrt 12 - 13 2020
Expired!

Tijd

08:00 - 17:00

Locatie

van der Valk, Utrecht
Winthontlaan 4 -6
Categorie

Organisator

NWO
oktober 2024
Geen evenementen gevonden!