NGV en GEA Themadag Vulkanische mineralen

Voor aanmelden voor de themadag Vulkanische mineralen klik hier.

Op zaterdag 6 oktober 2018 organiseren de Nederlandse Geologische Vereniging en Stichting Geologische Aktiviteiten samen een themadag. De themadagen hebben binnen de NGV een lange traditie. Het doel van de themadag is o.a.: medeverzamelaars / geïnteresseerden met elkaar in contact brengen; er worden een aantal lezingen gehouden, zodat men zijn/haar kennis over de hobby kan vergroten; er kunnen verzamelingen getoond worden en er is een boekenmarkt aanwezig.

Voor het eerst organiseren NGV en GEA een themadag samen. GEA donateurs kunnen onder dezelfde voorwaarden, als die voor NGV leden geldt, hieraan meedoen. Als tegemoetkoming in de kosten betalen leden/donateurs een eigen bijdrage van € 5,- voor koffie/thee en de organisatie. Niet-leden/niet-donateurs  betalen € 10,-. Aan de ingang van de zaal te voldoen. Koffie en thee zijn in de pauzes beschikbaar. U dient zelf een boterhammetje voor tussen de middag mee te nemen.

Op bijgaande pdf ziet U het lezingenprogramma

U kunt U aanmelden op onze website:

http://www.geologienederland.nl/themadag-vulkanische-mineralen.html

Programma

10.00 -11.00  : Registratie, koffie/thee, ontmoeting, geologische boekenmarkt, demonstraties, tentoonstelling.
11.00 -11.45  : Eifel vulkanisme en mineralen met complexe samenstelling; wat is het verband? – Door: Jacques Feijen, bestuurslid van GEA Kring Zuid-Oost Nederland.
11.45 -12.30  : Diamonds: a record of Earth’s changing interior – Door: Professor Gareth R. Davies, Head of Geology & Geochemistry Research Cluster, Faculty of Science, VU   Amsterdam. Deze lezing wordt in het Engels gegeven.
12.30 -14.00  : Lunchpauze (neem uw eigen boterham mee). Ontmoeting, demonstraties, tentoonstelling, mineralen determinatie, boekenmarkt.
12.40 -13.10  : Meet and greet moment met Clarinus Nauta de nieuwe voorzitter van de NGV in de zaal waar ook de lezingen zijn (Duur max. 30 minuten). De voorzitter zal zich voorstellen en na mogelijke vragen graag met u van gedachten wisselen over het betrekken van jeugd / jong volwassenen bij onze vereniging. 
14.00 -14.45  : Mineralogische reis naar de Deccan Traps, India – Door: Georges Claeys, mineralenverzamelaar en eigenaar van GEONIC mineralenhandel te België.
14.45 -15.30  : Geboren in vuur en orkaankracht – Door: Harry Huisman, zwerfsteendeskundige van Geopark de Hondsrug.
15.30 Einde
Voor het programma met de samenvattingen van de presentaties klik hier.
VERDERE ACTIVITEITEN: Een aantal micromounters is aanwezig en laten u, m.b.v. de microscoop, mineralen zien die afkomstig zijn uit vulkanische gebieden zoals de Eifel, Toscane, Canarische Eilanden. Tevens zullen zij u helpen bij het determineren van uw onbekende mineralen. Er zal een kleine tentoonstelling worden ingericht met apophyllietkristalgroepen uit India.

Maak anderen deelgenoot van uw hobby! Wij nodigen leden/donateurs nadrukkelijk uit om mineralen of andere zaken die passen binnen het thema mee te brengen. Hiervoor zijn gratis tafels beschikbaar. Voor informatie enaanmelding voor deze activiteit kunt u contact opnemen met Paul van Olm: paulvanolm@gmail.com of Herman van Dennebroek: educatie.ict@gea-geologie.nl.

Boeken en tijdschriften vormen een belangrijke bron voor mensen die zich in hun hobby willen verdiepen. Daarom zijn er vier a vijf boekhandelaren aanwezig met een zeer groot assortiment boeken en tijdschriften.

LOCATIE: De themadag worden gehouden in het Koningsbergergebouw van de Universiteit Utrecht, Budapestlaan 4b, Uithof-Utrecht. Goed bereikbaar met eigen auto en openbaar vervoer.

Voor aanmelden voor de themadag Vulkanische mineralen klik hier.

Datum

okt 06 2018
Expired!

Tijd

10:00 - 15:30

More Info

Read More

Locatie

Koningsberger gebouw
Budapestlaan 4b
Read More
oktober 2024
Geen evenementen gevonden!