NGV/GEA contactdag: Harz lezingendag

Zaterdag 6 april 2019 is het de gezamenlijke dag van de GEA donateurs en NGV leden.

Hans Sanders en Clarinus Nauta, de twee voorzitters hebben hun best gedaan een aantrekkelijk programma te maken met tijd voor ontmoeting. Zij hebben voor de Harz gekozen omdat het een relatief dichtbij gelegen vakantiebestemming is waar heerlijk gelopen en toch nog steeds leuke vondsten gedaan kunnen worden. Dat er nog steeds wat te vinden is gaan wij u vertellen op 6 april 2019.
Onderstaand ziet u het programma en de samenvattingen treft u aan op de website www.geologienederland.nl. U wordt dringend verzocht zich op te geven via de website!
Als u fossielen/ gesteenten / mineralen zou willen laten zien uit de Harz dan graag een mail naar ngv.voorzitter@gmail.com i.v.m. het klaarzetten van tafels.

De Harz. Gezamenlijke dag van GEA en NGV.
De Harz. Een Duits middelgebergte op 500 kilometer afstand. Een plek waar vooral mineralenliefhebbers op de oude halden nog steeds mooi materiaal kunnen vinden. Een gebied met een boeiende geologische geschiedenis. Daarom organiseren de stichting Geologische Activiteiten samen met de Nederlandse Geologische Vereniging een dag over de Harz op zaterdag 6 april 2019.  Het doel is o.a. de verzamelaars /geïnteresseerden met elkaar in contact brengen; er wordt een aantal lezingen verzorgd, zodat men zijn/haar kennis over de hobby kan vergroten; er kunnen verzamelingen getoond worden en er is een boekenmarkt aanwezig.

Alle leden NGV en donateurs GEA, studenten Aardwetenschappen, leden van de Paleobiologische kring; BVP leden en leden van de Jeugdbond voor Natuur en Milieustudie, hebben gratis toegang. Alle andere bezoekers betalen een bijdrage van € 5,- voor koffie/thee. Aan de ingang van de zaal te voldoen. Koffie en thee zijn in de pauzes beschikbaar.

Aanmelden voor de HARZ dag is verplicht i.v.m. de beveiliging en de catering. Voor aanmelden zie de website of gebruik deze link  https://goo.gl/forms/lwirzyMYEkSORHIu2

Programma:
10.00 – 11.00            registratie, koffie/thee met een Duitse lekkernij! Elkaar ontmoeten en tijd voor de tafelpresentaties en boekenmarkt.
11.00  – 11.45          lezing 1 Het ontstaan van de Harz door Bart Vermeulen Hogeschool van Utrecht
11.45 – 12.30            lezing 2 Ertsen en mineralen in de Harz door Koos Tap
12.30 –  14.00          lunchtijd. Bezoek aan boekentafels; bekijken van mineralen en fossielen uit de Harz van NGV leden en GEA donateurs; er is een tafel met kenners die meegebracht materiaal kunnen determineren.
14.00 -14.45            lezing 3. Minidinosaurussen en ander klein grut uit de Harz door Sjoerd      Wendelaar.
14.45 – 15.30           lezing 4 Minerals Foundation over vindplaatsen / amateurs die vindplaatsen laten zien.
15.30                          einde en napraten.

Boeken en Tijdschriften vormen een belangrijke bron voor mensen die zich in hun hobby willen verdiepen. Daarom zijn boekhandelaren aanwezig met een zeer groot assortiment boeken en tijdschriften. Daarnaast is de Bibliotheek van de NGV toegankelijk waar alleen leden van de landelijke NGV gebruik van kunnen maken. Zij kunnen eventueel ook van te voren literatuur bestellen die dan op deze dag in ontvangst kan worden genomen.
Locatie: De themadag wordt gehouden in het Koningsbergergebouw van de Universiteit Utrecht, Budapestlaan 4b, Utrecht-Uithof. Goed bereikbaar met eigen auto en openbaar vervoer. Parkeergelegenheid: parkeerterrein Budapestlaan en verderop bij de hoek van Princetonlaan en Sorbonnelaan is ook een parkeerterrein.

Aanmelden voor de contactdag GEA / NGV is verplicht i.v.m. de beveiliging en de catering. Voor aanmelden ga naar de website van de NGV: www.geologienederland.nl of gebruik deze link:  http://www.geologienederland.nl/landelijke-contactdag.html

Datum

apr 06 2019
Expired!

Tijd

10:00 - 16:30

Locatie

Koningsberger gebouw
Budapestlaan 4b
Categorie

Organisator

GEA
Website
https://www.gea-geologie.nl/
mei 2024
juni 2024
oktober 2024
Geen evenementen gevonden!