NGV: Geologie van Engeland

17 april 2021. Een dag onder auspiciën van de federatie Landelijk Geologisch Platform (LGP).

Engeland. Een mooi land met een enorme variatie in landschappen, een enorme geologische geschiedenis en met heel veel kust. Plekken om langs de kust te struinen en bijv. fossielen te zoeken. Of in Cornwall, zover het nog mogelijk is, de verlaten “halden” te bezoeken.

Stichting Geologische Aktiviteiten (GEA) en de Nederlandse Geologische Vereniging (NGV) organiseren samen op zaterdag 18 april 2020, onder auspiciën van de federatie LGP, een dag met als titel “Engeland (Small Britain)”. Het doel is om de geïnteresseerden/verzamelaars met elkaar in contact brengen, zodat men zijn/haar kennis over de hobby kan vergroten. Er zijn boeiende lezingen over de Engelse geologie over fossielen en mineralen uit Engeland, er is een boekenmarkt met boekhandelaren en antiquariaten en verzamelaars tonen hun verzamelingen.

Korting: alle leden NGV en donateurs GEA, studenten Aardwetenschappen, leden van de Paleobiologische kring, BVP leden en leden van de Jeugdbond voor Natuur en Milieu studie, betalen een bijdrage van € 5,- voor koffie/thee. Alle andere bezoekers betalen € 10 wat aan de ingang van de zaal kan worden voldaan. Koffie en thee zijn in de pauzes beschikbaar.

Aanmelden voor de ENGELAND (SMALL BRITAIN) dag is verplicht i.v.m. de beveiliging en de catering. Aanmeldingen is helaas nog niet mogelijk.

Programma:

 

 
10.00 11.00 Registratie, koffie/thee met een kleine typisch Engelse lekkernij!

Elkaar ontmoeten en tijd voor de tafelpresentaties en boekenmarkt.

11.00 11.45 Lezing 1 Engeland: Tom Costes: “Fluoriet uit de Diana Maria mijn”
11.45 12.30 Lezing 2 Engeland: Hans van den Bosch, leider van de paleowerkgroep van Kring West Brabant: “Fossielenjacht in ZO Engeland”
12.30 14.00 Lunchtijd.

Bezoek aan boekentafels en bekijken van de mineralen en de fossielen uit Engeland van NGV leden en GEA donateurs.

14.00 14.45 Lezing 3. Engeland: Eddy Van Der Meersche: “Fluoriet: meer dan een kubus of octaëder. Hoe de complexe kristalvormen ontrafelen?”
14.45 15.30 Lezing 4. Engeland: Marcel van Schoor: “Jurassic Coast ‘A Walk Through Time’ – De Dorset en East-Devon Werelderfgoed Kust”
15.30 Gezellig napraten.

Datum

apr 17 2021
Expired!

Tijd

10:00 - 15:30

Locatie

Koningsberger gebouw
Budapestlaan 4b
Categorie
oktober 2024
Geen evenementen gevonden!