NGV: Themadag Sallandse Heuvelrug – fiets/autoroute 35 km

Vanaf 9:00 organiseert de NGV de themadag over de Sallandse Heuvelrug met een fiets- of autoroute vanuit Nijverdal langs geologisch en geomorfologisch interessante punten.

Ooit willen weten waarom de zand- en grindlagen in het Ravijn bij Nijverdal schuin oplopen, waarom er op een helling bij de Sprengenberg hoogveen groeit, waarom het Numendal zo slingert (lijkt net de droge bodem van een rivier!), waar al die grote zwerfstenen vandaan komen, hoe die grote duinen bij de Klinkenbelt zijn ontstaan en hoe een meertje kan ontstaan uit een heuvel? Ja? Kom dan zaterdag 29 mei 2021 fietsen of wandelen in het gebied tussen Nijverdal en Holten.

De Nederlandse Geologische Vereniging nodigt u uit voor een fietsrondrit van 35 km langs een aantal geologische punten. Als u met openbaar vervoer komt raden wij u aan een (elektrische) fiets te huren. Mogelijke ondernemers zijn: Fietsshop de Valk, Profile Willem Baan, Tweewielercentrum Hellendoorn BV, etc. U dient wel zelf met hen afspraken te maken. Indien u niet wilt fietsen kunt u met de auto naar de diverse parkeerplaatsen rijden en vandaaruit wandelen naar het geologisch-interessante punt. Op deze dag staan er op diverse plekken gidsen, die u iets vertellen over een specifiek geologisch onderwerp. Bij die punten kunt u ook op uw smartphone een video zien, gemaakt door Frits Kraefft in opdracht van de NGV. Bij elk geologisch punt staat namelijk een paal met een QR code.

U meldt zich aan als deelnemer op de website van de NGV, ga naar “Activiteiten”, “Themadagen”, “Themadag Sallandse Heuvelrug”, “Meer lezen” en dan “Aanmeldformulier………”. U kunt de route downloaden van deze site maar ook een gedrukte versie in kleur (fiets of auto) krijgen bij het Buitencentrum van Staatsbosbeheer, Grotestraat 281, 7441 GS Nijverdal (tussen 9.00-12.00 uur). Een gift van € 2,- voor de drukkosten van de flyer is welkom, maar niet verplicht.

Daarna bezoekt u op eigen gelegenheid en in eigen tempo alle punten. Om uw nieuwsgierigheid te prikkelen …… een video over de Pingoruïne Zuna via deze link.

Holterberg

Datum

mei 29 2021
Expired!

Tijd

09:00 - 18:00
Categorie
mei 2024
oktober 2024
Geen evenementen gevonden!