Paleobiologische Kring: Chalk & Flint symposium

Internationaal symposium over Krijt en Vuursteen (30-11-2019)

Op zaterdag 30 november 2019 organiseert de Paleobiologische Kring van het KNGMG in samenwerking met het Natuurhistorisch Museum Maastricht en de Universiteit Maastricht het internationale symposium ‘Chalk & Flint’.

Tussen 10.00 en 17.00 uur wordt er in het Nieuwenhof (adres: Zwingelput 4, Maastricht) een divers programma aangeboden met Engelstalige, populair-wetenschappelijke lezingen over krijt en vuursteen. Tijdens het symposium zal de geologie, paleontologie en paleobiologie van de Europese krijtafzettingen aan bod komen, van sedimentologie tot stratigrafie, van nannofossielen tot mosasauriërs en zelfs vuurstenen werktuigen.

In de ochtend zal het Type Maastrichtiaan in de regio rondom Maastricht belicht worden terwijl in de middag de krijt- en vuursteenafzettingen van onder andere Denemarken, Duitsland, België en Engeland zullen worden besproken. Sprekers zijn onder meer Dr. John Jagt (Natuurhistorisch Museum Maastricht) Dr. Nicholas Thibault (Universiteit van Kopenhagen), Dr. Eric Mulder (Natura Docet Wonderryck) en Dr. Johan Vellekoop (KU Leuven & Vrije Universiteit Brussel).

De kosten voor deze dag bedragen 12,50 euro voor studenten en leden van de Paleobiologische Kring en 17,50 euro voor niet-leden. Hiervoor ontvangt u koffie/thee, een lunchpakket, een borrel na afloop en bovenal een dag vol interessante verhalen over krijt en vuursteen! Iedereen die interesse heeft in het symposium is van harte welkom, maar om deel te nemen is aanmelding voor 23 november verplicht. Dit kan via het aanmeldingsformulier op onze website. Op deze website kunt u binnenkort ook meer informatie vinden over het dagprogramma en ook via deze flyer.

Datum

nov 30 2019
Expired!

Tijd

10:00 - 17:00

More Info

Read More

Locatie

Nieuwenhof
Zwingelput 4

Organisator

Paleobiologische Kring
Website
http://www.paleobiologischekring.org/homepage/
Read More
oktober 2024
Geen evenementen gevonden!