De universiteiten van Leiden, Delft en Erasmus werken samen aan diverse interdiciplinaire minoren. Alle Bachelor studenten van TU Delft, Universiteit Leiden en Erasmus Universiteit Rotterdam kunnen zich inschrijven.

Een van deze minors is Geo-resources for the future en zal worden gegeven aan de TU Delft (Faculty of Civil Engineering and Geosciences). De studenten zullen leren, discussiëren en debatteren over grondstoffen voor een duurzame toekomst.

Natuurlijke geologische hulpbronnen worden overal gebruikt in ons dagelijks leven. Het gaat niet alleen om de benzine voor onze auto’s en bussen en het gas om onze huizen te verwarmen, maar bijvoorbeeld ook om metalen in zonnecellen, windturbines, elektrische motoren en mobiele telefoons. De wereld van de traditionele mijnbouw en de traditionele olie- en gaswinning verandert langzaam naar een samenleving waar duurzame energie een belangrijke rol in heeft. In deze minor leren studenten nadenken over hoe we omgaan met onze grondstoffen en onze afvalstoffen als we rekening houden met verschillende factoren zoals beschikbaarheid, vraag, nieuwe technologieën, economie, duurzaamheid, milieu, veiligheid en politiek.

Meer informatie is te vinden via deze link.