Elk jaar mag een Nederlandse vrouw de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties toespreken. Zij gaat mee met de Regeringsdelegatie en spreekt in New York de regeringsleiders van de VN lidstaten toe over noodzakelijke verbeteringen in de positie van vrouwen wereldwijd.

Een traditie die sinds 1947 bij het ontstaan van de Verenigde Naties door de Nederlandse Vrouwen Raad (NVR) is ingezet. De Vrouwenvertegenwoordiger wordt geworven, geselecteerd en in de uitvoering begeleid door de NVR. De benoeming geschiedt door de Minister van Buitenlandse Zaken.

In oktober spreekt de Vrouwenvertegenwoordiger van 2017, Jamila Aanzi , namens de Nederlandse vrouwen de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties toe. Ben jij degene die in 2018 de stem van de Nederlandse vrouw laat horen in New York

Waar moet je aan voldoen?

Je hebt internationale ervaring en gedegen kennis en ervaring op het gebied van gender. Je hebt politiek inzicht en diplomatie. Je spreekt en schrijft goed Nederlands en Engels. Je bent communicatief, creatief en zelfstandig. Je hebt het vermogen om over alle culturele en sociale grenzen heen functionele netwerken te onderhouden die je voor de functie van Vrouwenvertegenwoordiger kunt inzetten.

Wat wordt er van je verwacht?

Je bent bereid en in staat de “major group” van Nederlandse vrouwen actief te betrekken bij de voorbereiding van je statement en je optreden in de AVVN. Je bent bereid en in staat om de opgedane AVVN-ervaring in samenspraak met de NVR breed in Nederland te verspreiden. Je bent daartoe onder meer actief op sociale media Twitter @OnzeVrouwInNY of op Facebook @OnzeVrouwInNY en op het weblog van de Vrouwenvertegenwoordiger op de website van de NVR. www.nederlandsevrouwenraad.nl/vrouwenvertegenwoordiger

Wat houdt de functie in?

Met de invulling van de functie is een tijdsbeslag gemoeid van circa 8 uur per week. In de periode oktober/november 2018 verblijf je, met de Regeringsdelegatie, circa 10 dagen in New York. Om je standpunten te vormen en te bespreken in een internationale setting is het, in samenspraak met de NVR, mogelijk dat je eerder (een deel van) een VN vergadering meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld de vergadering van de Commissie on the Status of Women (CSW) in New York in maart 2018 zijn. De functie van Vrouwenvertegenwoordiger is onbezoldigd. Voor het verblijf in New York wordt een reis- en verblijfkostenvergoeding verstrekt. Parlementsleden en werknemers van ministeries zijn uitgesloten van sollicitatie.

Waar moet je sollicitatie naartoe?

Je sollicitatie moet uiterlijk 18 september 2017 binnen zijn bij: Nederlandse Vrouwen Raad, Benoemingsadviescommissie AVVN 2018, Laan van Meerdervoort 70, 2517 AN Den Haag; email: info@de-nvr.nl . Voor meer informatie: secretariaat NVR, telefoon: 070 – 3469304 De eerste ronde sollicitatiegesprekken zal met de Benoemingsadvies Commissie plaatsvinden in week 40 en/of week 41 (wijzigingen voorbehouden). De finale selectie zal door een bredere groep in november geschieden.